Żywienie w chorobach

Nasze Centrum umożliwia ułożenie diety-jadłospisu dostosowanej do różnorodnych chorób i schorzeń. 

Pierwsza wizyta związana jest z oceną nawyków żywieniowych i odtworzeniem zwyczajowego jadłospisu, który poddawany jest ocenie. 

Wprowadzamy zasady ogólne stanowiące podłoże do utrwalenia nowych nawyków żywieniowych. 

Kolejne wizyty opierają się na przygotowaniu i omówieniu diet-jadłospisów obliczanych indywidualnie dla potrzeb każdego pacjenta.


Między innymi opracowujemy diety-jadłospisy z zakresu chorób:

- cukrzyca,

- niedoczynność/nadczynność tarczycy,

- choroby układu krążenia: nadciśnienie tętnicze, miażdżyca, hiperlipidemia,

- choroby i dolegliwości przewodu pokarmowego: wrzody żołądka i dwunastnicy, choroba refleksowa, zaparcia, choroby jelit, wątroby, trzustki, 

- choroby nerek: kamica nerkowa, dna moczanowa,

- alergie i nietolerancje pokarmowe,

- niedobory: anemia, osteoporoza.


Zadzwoń i umów się już teraz. Zapraszamy